Sajam kafe Skenderija 2012

Skenderija je u okviru događaja "Dani turizma" ugostila i štandove preduzeća iz espresso i srodnih djelatnosti.

 

 

Bazzara je predstavila "Top Dodici" mješavinu. Ovaj brend kafe se razlikuje od ostalih po tome što proizvođač kafu prži na manufakturnim mašinama (ručni rad naspram fabričke linije) a svaka karika proizvodnog procesa pažljivo je planirana i testirana. Vlasnici Franco i Mauro Bazzara su također i autori knjige "Italian Cappuccino Latte Art", u kojoj se u detalje objašnjava priprema umjetničkih dekoracija na cappuccinu.

 

 

 

 

 

 

 

Complex d.o.o. je kao zastupnik brenda Manuel espresso  posjetiocima demonstrirao umijeće dekoriranja cappuccina, ispisom naziva brenda na naručenoj kafi. Ovaj brend se može konzumirati i u njihovom vlastitom maloprodajnom objektu "Spazio" u Radićevoj ulici u Sarajevu.

 

 

 

 

 

 

 

Štand firme Net-Consulting d.o.o. demonstrirao je profesionalnu aromatizaciju objekata upotrebom suhog zraka pomoću eko-kocki, koje su natopljene finim esencijama vanile, pinacolade, grape, ananas, malina, bijeli čaj i orah. Pored aromatizacije, izložili su i vending-aparate za kafu i toplu čokoladu po principu posluge na tipku sa upotrebom u hotelima (švedski stol).

 

 

 

 

 

 

 

Zagrebački Franck je pored standardnih espresso pakovanja za ugostitelje, predstavio brend "Stretto", čija je distinkcija u očuvanju kvalitativnih svojstava kafe tokom dužeg perioda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O autoru i web-portalu

Daniel Andrić je konsultant u oblasti biznisa. Projekat web-portala prodaja.ba pokrenuo je 2004. godine kao mjesto objave testiranih procesa profesionalne prodaje. Sproveo je online program pisanja članaka i objave fotografija, koji je za strukovne profesionalce besplatan a omogućava objavu članka na 4 portala.

Kontaktirajte autora

Kontakt telefon :+ 387 63 829 415

Login

Danijel Bićanić i u ovom priručniku, naglašavanjem bitnoga i van svih klišeja vrlo konkretnim savjetima uz mnoštvo praktičnih primjera, daje sasvim novi pogled na prodajnu branšu i temu pronalaženja radnog mjesta u prodaji.

Pregled fotografija

 

"Mreža" konsultanti u prodaji - Josipa Vancaša 38, 71000 Sarajevo, BA

Tel: + 387 63 829 415

Kontaktirajte nas